Cheesecake s rybízem

Právě máme období rybízu, který jsem i já minulý týden dostala od kamarádky opravdu ve velikém množství.

Když už nás nebavilo ho jen tak zobat, řekla jsem si, že z něj něco upeču. Další mi padly do oka rozdrobené sušenky, které s námi naposledy cestovaly v batohu a děti je samozřejmě rozdrobené už nechtěly. Tím to bylo vyřešené, upeču cheesecake.

A to bych nebyla já, aby to nebyl cheesecake ve fitness verzi. 🙂

Pokud přemýšlíte nad tím, které sušenky jsou nejvhodnější, tak já mám vyzkoušené jak BeBe sušenky, tak i Emco Mysli.

V případě, že si dám cheesecake i já, tak používám Gullón Gluten Free (mám totiž celiakii, tak nemohu lepek).

Můžete využít rybíz, případně i jakékoliv jiné ovoce, ale také vůbec nic a udělat klasiku pouze z tvarohu.

Vždy se povede a vždy udělá radost nejen co se týče chuti, ale i svým složením, protože je plný bílkovin.

Potřebujeme:

Korpus:

75g sušenek

50ml mléka (ideálně čerstvé polotučné)

Tvarohové těsto:

2 vejce

500g odtučněného tvarohu

150g skyru nebo řeckého jogurtu 0%

150g bílého jogurtu (selský či Hollandia)

10g vanilkového pudinku v prášku

35g proteinu (já dala příchuť citrónový oplatek od Czech virus), ale lze dát jakýkoliv

8 kapek zero drops vanilka (objednávám na dafit.cz)

na ozdobu ovoce a dort želé (použila jsem Dr. Oetker červené 5g)

Postup:

Sušenky rozdrobíme (můžeme použít i klasický sekáček k tyčovému mixéru), nasypeme do menší dortové formy 18cm ( lze dát i klasickou, jen nebude tak vysoký) a zakapeme mlékem. Dáme péct na 8 min do předehřáté trouby na 180°.

Mezitím si smícháme tvarohovou část, kterou přidáme na korpus a pečeme dalších 25 min, poté troubu vypneme, otevřeme dvířka a necháme v ní cheesecake postupně vychladnout.

Ovocná vrstva:

Rybíz nebo jiné ovoce propláchneme a rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 1/2 sáčku dort želé (5g) a povaříme, dokud hmota nezačne houstnout. Poté tuto vrstvu přidáme na již upečený cheesecake a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.

Pokud by byl rybíz hodně kyselý, doporučuji přidat lžíci erythritolu nebo jiného sladidla.

Věřím, že si na tomto cheesecakeku pochutnáte stejně jako my. U nás peču vždy ve velkém množství, protože se po něm hned zapráší 🙂

Nutriční hodnoty

1 porce = 1/5 cheesecake – to vážně potěší 🙂

249 Kcal

Bílkoviny 25g

Sacharidy 18,5g

Tuky 7,6

Pro více sladkých receptů si můžete stáhnout ZDARMA eBook Mé oblíbené sladké snídaně a svačiny.

V případě zájmu o zdravé stravování, tipy na hubnutí, nastavení správného režimu a vyváženého jídelníčku najdete inspiraci zde.

Lucie Pažinová
Jsem máma 4 dětí a již více jak 14 let se věnuji trenérství a výživovému poradenství. Pomáhám ženám, hlavně maminkám po porodu, vrátit se do kondice ke své vysněné postavě, a zároveň si vytvořit systém, kde zvládnou děti, práci i zdravý životní styl. Autorka eBooku Jak být Fit máma Můj příběh si přečtěte zde >>
Komentáře
  1. Klára napsal:

    Ooolala, dekuji za recept 🙏🏽 ještě bys mohla přinést ochutnávku do GymParku a dat o něj nějakou soutěž (např- kdo vydrží nejdýl opřený ve dřepu o sloup 😅)

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

  • Milujete sladké a zároveň se snažíte jíst zdravě nebo zhubnout?

    Mám zde pro vás skvělou inspiraci :)

  • Nejnovější články
  • Potkáme se na Facebooku :)
  • Kategorie