Právě máme období rybízu, který jsem i já minulý týden dostala od kamarádky opravdu ve velikém množství.
Když už nás nebavilo ho jen tak zobat, řekla jsem si, že z něj něco upeču. Další mi padly do oka rozdrobené sušenky, které s námi naposledy cestovaly v batohu a děti je samozřejmě rozdrobené už nechtěly. Tím to bylo vyřešené, upeču cheesecake.
A to bych nebyla já, aby to nebyl cheesecake ve fitness verzi. 🙂
Pokud přemýšlíte nad tím, které sušenky jsou nejvhodnější, tak já mám vyzkoušené jak BeBe sušenky, tak i Emco Mysli.
V případě, že si dám cheesecake i já, tak používám Gullón Gluten Free (mám totiž celiakii, tak nemohu lepek).
Můžete využít rybíz, případně i jakékoliv jiné ovoce, ale také vůbec nic a udělat klasiku pouze z tvarohu.
Vždy se povede a vždy udělá radost nejen co se týče chuti, ale i svým složením, protože je plný bílkovin.
Korpus:
75g sušenek
50ml mléka (ideálně čerstvé polotučné)
Tvarohové těsto:
2 vejce
500g odtučněného tvarohu
150g skyru nebo řeckého jogurtu 0%
150g bílého jogurtu (selský či Hollandia)
10g vanilkového pudinku v prášku
35g proteinu (já dala příchuť citrónový oplatek od Czech virus), ale lze dát jakýkoliv
8 kapek zero drops vanilka (objednávám na dafit.cz)
na ozdobu ovoce a dort želé (použila jsem Dr. Oetker červené 5g)
Sušenky rozdrobíme (můžeme použít i klasický sekáček k tyčovému mixéru), nasypeme do menší dortové formy 18cm ( lze dát i klasickou, jen nebude tak vysoký) a zakapeme mlékem. Dáme péct na 8 min do předehřáté trouby na 180°.
Mezitím si smícháme tvarohovou část, kterou přidáme na korpus a pečeme dalších 25 min, poté troubu vypneme, otevřeme dvířka a necháme v ní cheesecake postupně vychladnout.
Rybíz nebo jiné ovoce propláchneme a rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme 1/2 sáčku dort želé (5g) a povaříme, dokud hmota nezačne houstnout. Poté tuto vrstvu přidáme na již upečený cheesecake a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny.
Pokud by byl rybíz hodně kyselý, doporučuji přidat lžíci erythritolu nebo jiného sladidla.
Věřím, že si na tomto cheesecakeku pochutnáte stejně jako my. U nás peču vždy ve velkém množství, protože se po něm hned zapráší 🙂
1 porce = 1/5 cheesecake – to vážně potěší 🙂
249 Kcal
Bílkoviny 25g
Sacharidy 18,5g
Tuky 7,6
Pro více sladkých receptů si můžete stáhnout ZDARMA eBook Mé oblíbené sladké snídaně a svačiny.
V případě zájmu o zdravé stravování, tipy na hubnutí, nastavení správného režimu a vyváženého jídelníčku najdete inspiraci zde.
Ooolala, dekuji za recept 🙏🏽 ještě bys mohla přinést ochutnávku do GymParku a dat o něj nějakou soutěž (např- kdo vydrží nejdýl opřený ve dřepu o sloup 😅)